OBUKA MEDICINSKIH SESTARA U MINHENU

Profesija medicinske sestre ima mnogo lica i više je od posla! Svako ko radi u sestrinstvu treba specijalističko znanje, kao i odlične lične i društvene vještine.

Umjesto dosadašnje obuke iz zdravstvene i pedijatrijske sestre, zdravstvene i sestrinske i gerijatrijske njege, od januara 2020. godine u Minhenu postoji sveobuhvatna i opšta sestrinska obuka koja pokriva sve ove oblasti zajedno.

Trogodišnja obuka za zvanje specijalista medicinske sestre sastoji se od škole i praktičnog dijela, koji se odvijaju naizmjenično i u blokovima. Teorijska nastava se pohađa u stručnim školama za medicinske sestre, a praktična obuka se obavlja kod nosioca obuke (klinike, ustanove za njegu ili ambulantne medicinske sestre) i u drugim oblastima.

Postoji i mogućnost završetka jednogodišnjeg kursa za zvanje asistenta. Ova kraća obuka je podijeljena na teorijsku i praktičnu nastavu u stručnoj školi za medicinske sestre i praktičnu obuku u klinikama, ustanovama za njegu ili u ambulantnim medicinskim sestrama.

Takođe, postoji i mogućnost diplomiranja u Minhenu. Studiranje sestrinstva predviđeno je da traje sedam semestara i takođe omogućava rad u svim praktičnim medicinskim ustanovama.

Nakon uspješno završenih studija, stiče se akademski stepen diplomiranih nauka (dipl.ing.) i stručni naziv specijalista medicinske sestre. Osim toga, dostupni su i različiti programi master studija. Akademska kvalifikacija omogućava brigu o ljudima svih uzrasta, kojima je potrebna njega na osnovu najnovijih naučnih otkrića.

U zavisnosti od toga koje kvalifikacije imate, postoji mnogo različitih opcija za ostvarivanje ove karijere. Osim raznovrsnog izbora radnog mjesta, postoje i mnoge mogućnosti daljnjeg usavršavanja i karijere u sestrinstvu.

kvalifikacijamedicinamedicinska sestraminhenposaosestrinstvostudiranje
Comments (0)
Add Comment