GRAD MINHEN OBJAVIO DJELIMIČNU ZABRANU PROTESTA

Opšta uredba grada Minhena o “preventivnom otklanjanju opasnosti” predviša zabranu za buduće klimatske proteste koji se održavaju na rutama koje koriste vozila hitne pomoći i spašavanja. Ovo je saopšteno iz gradske uprave. Shodno tome, zabranjeni su protesti koji se ne prijavljuju Odjeljenju okružne uprave i u kojima učesnici koriste saobraćajnice.

Konkretno, ovo se odnosi na oko 330 ulica i trgova, kao i na autoputeve uključujući portalne znakove na autoputu. Kršenje može rezultirati kaznom do 3.000 evra. Naredba je stupila na snagu danas (petak) u 12.00 časova i važi do kraja 12. septembra. Kako navode iz grada, to odgovara završetku njihovog protesta u Minhenu koji je objavila “Posljednja generacija”.

Trake za hitne slučajeve ne funkcionišu u praksi

Razlog za odluku je činjenica da su tokom jučerašnjih klimatskih protesta, dva vozila hitne pomoći bila zaglavljena u saobraćaju zbog akcija blokade puteva. Analizirajući događaje, došlo se do zaključka da spasilačka traka “iako teoretski pročišćava” od strane aktivista ne funkcioniđe kako bi trebalo u praksi. Zbog toga bi blokade na glavnim saobraćajnim arterijama mogle prouzrokovati saobraćajna zakrčenja “da se spasilačka vozila ponekad zaglave i ne mogu ni proći do trake za spašavanje”.

aktivistihitna pomoćklimatske promjeneminhenprotestisaobracajzabrana
Comments (0)
Add Comment