FRANKFURT VEOMA POPULARAN MEĐU FILMSKIM STVARAOCIMA

Frankfurt ne samo da ima mnogo toga za ponuditi ljudima koji tu žive, rade i provode svoje slobodno vrijeme, nego sve više dobija na značaju za filmsku, televizijsku i reklamnu industriju. Linija horizonta, obale, glavna sa brojnim mostovima, istočna i zapadna luka ili mnoga stara gradska područja u Sachsenhausenu, Höchstu ili centru grada: u Frankfurtu ne nedostaje filmskih motiva. I upravo je balansiranje između blistavog bankarskog svijeta sa brojnim visokim zgradama i ruralnog šarma starih gradova i perifernih četvrti ono što privlači mnoge filmske stvaraoce.

Grad je u 2022. godini izdao 500 dozvola za snimanje. Prethodnih godina bilo ih je 400 (2021.), 460 (2020.) i 500 (2019.). Do sada je izdato oko 200 dozvola za snimanje za 2023. godinu, iako će brojke iz prethodnih godina vjerovatno biti dostignute i ove godine, jer je planirano mnogo snimanja u Frankfurtu, posebno na jesen.

Dozvole za snimanje moraju se podnijeti pismenim putem od regulatornog ureda u Frankfurtu. Za snimanje velikih razmjera može biti potrebno odobrenje policije i vatrogasne sigurnosti prije nego što se odobri. Transportna preduzeća su takođe redovno uključena ako se, na primer, zatvaraju ulice ili trgovi. Za opštu dozvolu za snimanje, na primer za period od dve do tri nedelje, naplaćuje se administrativna taksa od 158 evra. Godišnja dozvola za snimanje košta 308 evra.

filmfrankfurtsnimanje
Comments (0)
Add Comment